ogrzewanie

Awatar użytkownika
darekcz

Re: ogrzewanie

Post autor: darekcz »

Byłem u mechanika podpiął kompa i wyszło że pierwszy wtrysk nie działa prawidłowo, a drugie czujnik temperatury. Obejrzał i stwierdził że wtyczki do wymiany bo słabo stykają. W sobotę mam mu zaprowadzić to mi to zrobi i pokasuje wszystkie błędy. Oj te komputery w aucie to potrafią namieszać.
Awatar użytkownika
darekcz

Odebrałem auto od mechanika i się okazało że wtyczki są w porządku tylko przewody w peszlu się poprzecierały i stykały ze sobą. Nowy peszel i izolka i działa jak nowy. A termostat teraz działa prawidłowo i wskazówka stoi pionowo i komp podaje spalanie 10l i silnik troszkę ciszej pracuje. Wymieniłem podświetlenie pod pokrętłami ogrzewania dmuchawy. Spalona była jedna żaróweczka zastosowałem diody led 12v zielone.
SlavoWc

Post autor: SlavoWc »

Bony pisze: 08 gru 2021, 20:19 termostat od Renault 5 w rurę przy starym termostacie koszt około 15zl sprawdzony sposób
Odgrzeje kotleta 😁 z jakiej wersji silnikowej ten termostat z renault 😁
Awatar użytkownika
darekcz

Renault 5 kupiłem i nie podawałem wersji, więc przypuszczam że są jednakowe do wszystkich wersji silnikowych. Ten termostat instaluje się w gumowym przewodzie co dochodzi do termostatu. W jeepie nie stosowałem, zastosowałem i innym aucie i powiem że nie sprawdził się, zagotował mi silnik.
pablo323

Post autor: pablo323 »

Ostatnio na aliexpres pojawił się termostat tylko nie pamiętam czy do 2.8 czy 2.5. Nie mam diesla ale widziałem że jest z tą częścią problem to zgłaszam. Kosztował chyba ok 160 zł
Awatar użytkownika
darekcz

Ja kupiłem oryginał włoski ponad 200zł płaciłem nie pamiętam dokładnie, ale to jest razem z obudową. Coś takiego https://allegro.pl/oferta/termostat-jee ... gI8wvD_BwE
pablo323

Post autor: pablo323 »

Teraz nawet taniej i do 2.8
https://a.aliexpress.com/_Ez9fpLn
ODPOWIEDZ