Panowie mam pare pytań
ostatnio założyłem wyciągarkę na stalowym zderzaku, troche oczywiście jest ona w świetle chłodnic
od tego samego czasu wyposażyłem KJ w dodatkowy komputer obd i sledze na bieżąco wskazania.. głównie temperatury
w związku z tym mam pytanie o normalną temperature robocza tego piecyka..
przy jakiej otwiera się termostat ?
przy jakiej załącza się elektryczny wentylator chłodnicy ?
i jaka jest ta robocza temperatura - oczywiści może ktoś wie bo śledził wskazania obd.. bo wskaźnik na desce to ma spory rozrzut
będę wdzięczny za odpowiedzi..
3.7 - normalna robocza temperatura pracy
-
Re: 3.7 - normalna robocza temperatura pracy
Cześć
Sam szukam jakichś wiarygodnych informacji na ten temat. W moim 3,7 wiatrak startuje przy 105C według OBD. Wydaje mi się za wysoko. Zastanawiam się nad demontażem starej chłodnicy i wymiany na nową. Jeżeli masz jakieś info proszę napisz jaka temperatura jest u ciebie
Sam szukam jakichś wiarygodnych informacji na ten temat. W moim 3,7 wiatrak startuje przy 105C według OBD. Wydaje mi się za wysoko. Zastanawiam się nad demontażem starej chłodnicy i wymiany na nową. Jeżeli masz jakieś info proszę napisz jaka temperatura jest u ciebie
W kj mi się nie grzeje ale w mitsubishi mimo że wiatrak się włączał przy 92 stopniach to nie dawał rady schłodzić go i temperatura wzrastała niebezpiecznie ponad 100 stopni. Wymiana chłodnicy wszystko naprawiła teraz nie przekracza 92.
W moim 2.4 po otwarciu maski wydawało mi się, że motor jest zgrzany. Wymieniłem termostat bo wentylator też startował przy jakichś 105 st. Niestety przy nowym termostacie wyskakuje błąd, z którego wynika, że motor nie rozgrzewa się do danej temperatury w określonym czasie.