3.7 - normalna robocza temperatura pracy

jape

3.7 - normalna robocza temperatura pracy

Post autor: jape »

Panowie mam pare pytań

ostatnio założyłem wyciągarkę na stalowym zderzaku, troche oczywiście jest ona w świetle chłodnic

od tego samego czasu wyposażyłem KJ w dodatkowy komputer obd i sledze na bieżąco wskazania.. głównie temperatury

w związku z tym mam pytanie o normalną temperature robocza tego piecyka..

przy jakiej otwiera się termostat ?
przy jakiej załącza się elektryczny wentylator chłodnicy ?
i jaka jest ta robocza temperatura - oczywiści może ktoś wie bo śledził wskazania obd.. bo wskaźnik na desce to ma spory rozrzut ;)

będę wdzięczny za odpowiedzi..
Strzelec1313

Re: 3.7 - normalna robocza temperatura pracy

Post autor: Strzelec1313 »

Cześć

Sam szukam jakichś wiarygodnych informacji na ten temat. W moim 3,7 wiatrak startuje przy 105C według OBD. Wydaje mi się za wysoko. Zastanawiam się nad demontażem starej chłodnicy i wymiany na nową. Jeżeli masz jakieś info proszę napisz jaka temperatura jest u ciebie
Awatar użytkownika
darekcz

Post autor: darekcz »

W kj mi się nie grzeje ale w mitsubishi mimo że wiatrak się włączał przy 92 stopniach to nie dawał rady schłodzić go i temperatura wzrastała niebezpiecznie ponad 100 stopni. Wymiana chłodnicy wszystko naprawiła teraz nie przekracza 92.
pablo323

Post autor: pablo323 »

W moim 2.4 po otwarciu maski wydawało mi się, że motor jest zgrzany. Wymieniłem termostat bo wentylator też startował przy jakichś 105 st. Niestety przy nowym termostacie wyskakuje błąd, z którego wynika, że motor nie rozgrzewa się do danej temperatury w określonym czasie.
ODPOWIEDZ