Witam forumowiczów
W poniedziałek żonka powiadomiła mnie o nie równej pracy silnika i palącym się check engine po podłączeniu kompa wywaliło błędy P0206 iP0306 (żona nie była wstanie stwierdzić czy na benzynie czy na gazie) na szybko zamieniłem świece i cewki z 1 i 6 cylindra na benzynie nierówna praca i błędy bez zmian na gazie wszystko ok więc zamówiłem komplet wtryskiwaczy (nowych KSM Motorsport) i dziś wymieniłem. Na jeździe próbnej ok 4km tylko na benzynie wszystko ok. W drodze powrotnej podjechałem na chwilę do sklepu i po ok 15 min jak odpaliłem to chodził nawet nie jak traktor po chwili mrugał check engine po przełączeniu na gaz silnik pracuje ok. Po podłączeniu kompa zero błędów. Dziś już nie mam czasu aby się brać za niego, ale jak macie jakieś sugestie to piszcie a jutro będę sprawdzał
Błąd P0206 i P0306
Re: Błąd P0206 i P0306
Po przestygnięciu silnika Jeepek odpala na benzynie i chodzi równiutko. Ech i bądź tu mądry :-/
P0Za bardzo mnie to dręczyło znów jazda próbna (tylko benzyna) wszystko ok równiutko i bez żadnych błędów i po ok 20 min próba odpalenia i wyraźna nierówna praca silnika a po chwili mrugający check tym razem trzy błędy w oczekujących (pewnie wcześniej się kasowały po przełączeniu na gas)
P0174 mieszanka zbyt uboga P0300 wypadanie zapłonów i p0507 system regulacji biegu jałowego wyższy niż oczekiwane. P0507 czasami (raz na miesiąc może rzadziej) pojawiał się ale jako błąd stały, przeważnie jak się jechało w korku. Jutro rozbieram wszystko i będę sprawdzał po kolei. Jak macie jakieś sugestie to będę wdzięczny.
P0174 mieszanka zbyt uboga P0300 wypadanie zapłonów i p0507 system regulacji biegu jałowego wyższy niż oczekiwane. P0507 czasami (raz na miesiąc może rzadziej) pojawiał się ale jako błąd stały, przeważnie jak się jechało w korku. Jutro rozbieram wszystko i będę sprawdzał po kolei. Jak macie jakieś sugestie to będę wdzięczny.
Nie wiem skąd jesteś ale jak by co to znam dobry warsztat w Łodzi co potrafi jeey naprawiać
Niestety mieszkam we Włoszech.
Jako że mam urwanie d... więc Jeep-ek czeka na wolne moce przerobowe (żonka jeździ moim autem) Jak znajdę chwilę to się za niego zabiorę jak coś będę wiedział to napiszę
A jeszcze mi się przypomniało że kiedyś miałem taką w Buicku dolegliwość jak wypadanie zapłonu, ale to nie była ta awaria bo po wymianie świec zapłonowych na dedykowane do tego silnika motorek zaczął pracować wzorowo.
Świece nówki NGK dedykowane myślę żeby jeszcze cewki wymienić ( chociaż wszystkie parametry mają w normie i takie same i na pierwotnym i na wtórnym) ale to jako ostateczność. Najgorsze jest to że teraz jestem zawalony robotą i nie mam kiedy się za niego zabrać. Właśnie zamówiłem sobie dymiarkę i sprawdzę czy nie bierze gdzieś lewego powietrza a i przy okazji sprawdzę mu ciśnienie sprężania. I na spokojnie wymontuję wtryskiwacze i zamontuję z powrotem a i przy okazji poprawię instalację LPG bo widać że "fachowcy" robili na sztukę nawet nie zamontowali filtra fazy lotnej
Na dzień dzisiejszy na benzynie raz chodzi super a raz wypadają zapłony. Jak coś będę wiedział to dam znać