Instrukcja obsługi napędu

DrivenByWires

Re: Instrukcja obsługi napędu

Post autor: DrivenByWires »

#Wiercik,

"to trzeba przeserwisować cięgna, albo je wyregulować, "

Czy te cięgna da sie przesmarować ? u mnie to działa tak że trzeba "jebnąć z bara" aby wajchę przestawić a połamać nie chcę. W fordzie bronco i Gazie 69 wiem że mam cięgna stalowe. Tu są linki i nie chce niczego zerwać. Wolałbym przesmarować zanim się zerwie - jeśli jest co smarować. Czemu to tak ciężko chodzi??? W sensie takim że: prawie się nie da wajchy przestawić CZASAMI.
WieRcik
Woźny

Post autor: WieRcik »

Ciężko chodzi bo był nieużywany.
Obrazek
majkiDD

Post autor: majkiDD »

WieRcik pisze: 18 maja 2022, 13:43 Do 40km/h możesz zmieniać bez uszczerbku dla napędów za wyjątkiem reduktora,
dobrze rozumiem, że do 40 km/h załączasz/wyłączasz napęd w czasie jazdy? Napędy na tym nie cierpią w żaden sposób? Faktycznie byłoby to dla mnie wygodne gdy wyjeżdżając z szutrów nie musiałbym się zatrzymywać i wstrzymywać innych żeby wyłączyć napęd.
Awatar użytkownika
darekcz

Post autor: darekcz »

full można bez problemu załączać w czasie wolnej jazdy ale reduktor to na postoju.
majkiDD

darekcz pisze: 03 paź 2024, 20:57 full można bez problemu załączać w czasie wolnej jazdy ale reduktor to na postoju.
ale nie chodzi mi o full time tylko przy part time - czy można w czasie jazdy załączać i rozłączać sam napęd na 4 koła (reduktor rozumiem że na postoju). Chodzi mi samo przełączanie w part time między napędem na 2 i 4 koła.
WieRcik
Woźny

Post autor: WieRcik »

Bez problemu.
Obrazek
majkiDD

WieRcik pisze: 07 paź 2024, 13:06Bez problemu.
Kurde a ja od 3 miesięcy bawiłem się, wyjeżdżając z szutru, w zatrzymywanie i rozłączanie na 2 koła i na odwrót zjeżdżając z asfaltu. :oops:
ODPOWIEDZ