swiecąca kontrolka abs
swiecąca kontrolka abs
czołem,
mial ktos z Was problem z abs-em polegajacy na tym, że poprostu w pewnej chwili (nie obczailem jeszcze wg jakiego klucza) zapala sie kontrolka abs-u? przestaje tez dzialać drogomierz. Czaem po zgaszeniu/odpaleniu wszystko wraca do normy a czasem nie.
Czujnik w tylnym moscie wymieniłem - nie pomogło.
mial ktos z Was problem z abs-em polegajacy na tym, że poprostu w pewnej chwili (nie obczailem jeszcze wg jakiego klucza) zapala sie kontrolka abs-u? przestaje tez dzialać drogomierz. Czaem po zgaszeniu/odpaleniu wszystko wraca do normy a czasem nie.
Czujnik w tylnym moscie wymieniłem - nie pomogło.
-
Re: swiecąca kontrolka abs
Czujnik z tyłu na moście odpowiada za prędkościomierz
w sumie jest to prawdopodobne bo w moscie mam masakrę (jak zreszta wspomniałem w innym wątku)
Zapaliła mi się kontrolka ABS i Break ( od hamulca ręcznego) co może być przyczyną?
Czujnik na tylnym moście. W moim przypadku nowy nie zadziałał, pomogło oczyszczenie przylgni czujnika do mostu papierem ściernym.
Przy okazji zaczął szwankować prędkościomierz. No dobra w wolnej chwili sprawdzę ten czujnik na tylnym moście.
W moim aucie też co jakiś czas zapałała mi się kontrolka abs. Wymieniłem oba czujnik w tylnym moście i już jest OK.
A teraz mi się uwaliła pompa abs, ale znalazłem fachowca co to naprawia. W najbliższych dniach będzie jeepek uzdrowiony.