Montaż evic-a
Re: Montaż evic-a
A czy jest możliwość zaprogramować tak żeby po zatrzymaniu i wyłączaniu zapłonu odblokowywał drzwi? Strasznie mnie to wkurza że za każdym razem trzeba to samemu odblokowywać . W buicku to sam odblokowuje drzwi po włączeniu na parking. A w odsie po wyłączeniu zapłonu.
Ajej pisze: ↑25 paź 2022, 16:05 No więc i na te pytania odpowiadam sobie sam.
Evica kupujemy po numerach:
Następnie wycinamy w podsufitce większy otwór i montujemy z rynienką montażową lub bez.Przeciagamy przewody z evica pod gniazdo odb2 i podpinamy pod piny
Wtyczka evica
I OBD2
I to wszystko . Mamy kompas średnie spalanie, drzwi , przebiegi , zasięg,temperature,i jeszcze inne bajery i wszystko działa.
Pytanie mam
Te numery 2,3,4,5 musisz połączyć we wtyczce obd pod tym samym numerem . Na rysunku masz 1 -8;na dole 9 -18 co oznacza po kolei piny więc wtykasz pojedyncze piny z wtyczki małej którą i tak usuwasz i przedłużasz przewody.
No ok ale np nr 3 jest pusta według opisu
To trójkę podłącz pod plus po bezpieczniku .
-
Cześć, odgrzewam temat - niestety w Jeep kj 2004 2,8 CRD numer 56010438AC nie dziala, (pin nr 3 w OBD pusty, więc podłączony 12+ po stacyjce). Może ktoś ma jakieś inne sugestie - pomysły?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Za to zapaliła się lampka kontroli ciśnienia powietrza w ogumieniu - której za cholerę nie można zgasić nawet po podpięciu do komputera diagnostycznego.
Może padł któryś czujnik w kole i dlatego świeci, w moich zimowych kołach są padnięte to świeci a w letnich są dobre czujniki to kontrolka gaśnie.
-
Właśnie u mnie brak czujników w kołach, ale wcześniej nie świeciło, dopiero jak podpiąłem evica,który w ogóle nie zadziałał to aktywował się w jakiś dziwny sposób tpms, dzisiaj próbowałem to wyłączyć KTSem Boscha ale też się nie da