Charakterystyka , usterki , bolaczki i takie tam

WieRcik
Woźny

Charakterystyka , usterki , bolaczki i takie tam

Post autor: WieRcik »

Nauczony doświadczeniami w poszukiwaniu różnych sprzętów do przemieszczania chciałbym żeby wszystko co dot. tego konkretnego silnika znajdowało się w jednym miejscu , takie kompendium dla ewentualnych poszukiwaczy. Tutaj maja znajdować się informacje dotyczące tylko i wyłącznie tego konkretnego modelu silnika , reszta będzie usuwana.
Obrazek
btd

Re: Charakterystyka , usterki , bolaczki i takie tam

Post autor: btd »

dla mnie najczęstszym problemem jest zapowietrzanie się układu paliwowego.
Jest parę miejsc w których może się to dziać: zwykle jest to podstawa filtra paliwa i tam albo uszczelnienie pompki do odpowietrzania, albo któreś gniazdo (podgrzewacza paliwa albo czujnika wody w paliwie), może być coś z zaworem zwrotnym/regulatorem ciśnienia przed pompą wtryskową albo samo wejście paliwa do pompy. U mnie to były wszystkie te trzy miejsca :D
Aha, w baku nie ma pompki, silnik ciągnie paliwo pompą wtryskową. Na amerykańskich forumach są opisy montażu pomp do baku.
Cherokee1602

Re: Charakterystyka , usterki , bolaczki i takie tam

Post autor: Cherokee1602 »

Witam. Mam problem z ciśnieniem w układzie chlodzenia... Na początku znikał po trochę płyn, dolewałem. Zawsze też nawet po krótkiej jeździe płyn znikał a gdy otwierałem korek bulgotalo i wracolo.. Węże po krótkiej trasie robiły się twarde. Wymieniłem uszczelkę pod głowicą z planowaniem. Nowa pompa wody, nowy termostat. I teraz dalej płyn po krótkiej jeździe wciąga, auto informuje mało plynu, gdy odkręcę korek wraca do zbiornika... Ale dodatkowo teraz wywala płyn ze zbiornika. co może być? Gdzieś wyczytałem że może przez uszkodzoną odme?
ODPOWIEDZ