Reduktor
Reduktor
Witam wszystkich jestem nowy na forum. Mam problem z reduktorem to znaczy załączy i działa wszystko ok problem mam z rozłączeniem . Kontrolki gasną a napęd jest załączony dopiero jak mocno szarpnę na wstecznym to go rozłączy czasem muszę to zrobić kilka razy. Może ktoś podpowie od czego zacząć ?
Re: Reduktor
Ok dzięki jak zjadę na weekend to będę ogarniał 
Hej, potrzebuje pomocy. Mam problem z wypinającym się napędem w Kojocie z reduktorem N231.Gdy włącze napęd i reduktor to podczas jazdy pod obciążeniem, rozłącza go do pozycji neutral.
Ok zacznę od tego. A ta regulacja na czym polega? Dostęp do tych cięgn pewnie jest możliwy tylko od spodu auta?
Wkręcasz albo wykręcasz stalowy pręcik i masz nakrętkę kontrującą, no niestety tylko od dołu. Z drugiej strony zawsze można wyciąć kawałek podłogi

No i fajnie, teraz będę wiedział co i jak. Mam nadzieję że to pomoże. Poczekam do soboty to skorzystam z kanału u kolegi i to ogarnę. Dopóki jeszcze nawet dobrze wygląda podłoga
nie będę jej ciął
Dzięki za pomoc 

Witam wszystkich pisałem już na temat problemu z reduktorem zapina ładnie po rozpięciu kontrolki gasną .Gdy cofnę to słychać tyknięcie ale gdy ruszę do przodu czuje że się spina i ciągnie kierownicą w prawo dopiero gdy na pełnym skręcie mocniej cofnę to czuć że go rozepnie na prostych kołach nigdzie go rozpiąć a nie mam w okolicy nikogo sęsownego żeby to ogarną.